Şehit Öğretmen ŞENAY AYBÜKE YALÇIN 3.Geleneksel Kitap Okuma Yarışması

Şehit Öğretmen ŞENAY AYBÜKE YALÇIN 3.Geleneksel Kitap Okuma Yarışması

 

 

 

 

01.10.2023 500

   Okulumuz Türkiye'nin önemli değer katan okullarından biri olma yolunda ilerlemektedir.

   Kitap okuma yarışmasında kullanılacak kitabımız;

   Çocuk Kalbi olarak belirlenmiştir.  

   Velilerimiz de yalnızca yazılı sınava katılarak ilk 3' e girenlere hediye verilecektir. Velilerimiz rol-model olduklarını asla unutmamalıdırlar. 

   Öğrencilerimiz önce yazılı sınava sonra da diğer öğrenci ve öğretmenler önünde yapılacak uygulama sınavına katılacaklardır. 

   Kitapların sihirli dünyasına girmeniz sizlere yeni yollar açacaktır. Ayrıca LGS ve diğer sınavlar  için de iyi okuyan bireyler olacağınızdan soruları daha hızlı daha rahat anlayarak çözeceksiniz. 

   Kitap okuma yarışmasında başarılı olabilmek kitabı çok iyi okumalı tekrar etmeli kitabın ana fikrine hakimeyet oldukça önemlidir. Yazılı ve uygulamalı sınavlar kitaptan çıkacaktır. Bu ifadeler velilerimiz için de geçerlidir. Velilerimiz de öğrenciler de dereceye girenler çeşitli hediyeler ve başarı belgesi ile  okul müdürlüğümüzce törenle ödüllendirilecektir.

   Proje koordinatörlüğü okul müdür yardımcımız Furkan SOYÇOPUR tarafından yürütülecektir. 

   Proje komisyon üyelerimiz;

 Türkçe öğretmenlerimiz Vedat SAMUR ve Kardelen CANSEVER olacaktır. 

  AİLECEK KİTAP OKUMA VAKTİ...

ŞEHİT ÖĞRETMEN AYBÜKE YALÇIN KİMDİR?

Şenay Aybüke Yalçın 3 Eylül 1994 tarihinde Ankara'da doğmuştur. İlköğrenimini Ankara' da, ortaöğrenimini Balıkesir' in Edremit ilçesinde, yükseköğrenimini, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Müzik Eğitimi Fakültesinde tamamlamıştır. 2016 yılının Ekim ayında, Batman' ın Kozluk ilçesindeki, Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesine Müzik Öğretmeni olarak atanmıştır. Çalışkanlığı, sıcak kalpliliği, şefkatli yapısıyla, okul idaresi, öğreymen arkadaşları, velileri ve öğrencileri tarafından çok sevilen Aybüke Öğretmen, 9 Haziran 2017 Cuma günü çok sevdiği öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra, öğretmen arkadaşlarıyla Kozluk ilçesinden Batman' a dönerken hain teröristlerce açılan ateş sonucu yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır. 

 "Öğretmen oldum ben" sevinciyle başladığı görevinde, kaldırıldığı hastanede daha hayatının baharındayken, yirmi iki yaşında şehit düşmüştür.

04-01-2024